samedi 27 mars 2010

ON PAPER 2100 - Stalke Galleri, Sam Jedig.

Lørdag den 27. marts kl. 13-17 åbner Stalke Galleri dørene for udstillingsprojektet On paper 2010.

Der er noget uskyldigt og let ved billedet af en papirflyver som på denne invitation.
Bare tænk på et barn, der leger med det – Hvad er mere passende til en legesyg udstilling med illustrationer, der bruger dette materiale på alle mulige måder?
Er papir ikke det fundamentale materiale i frembringelsen af kunst? Der er helt sikkert meget få kunstnere, som aldrig på et eller andet tidspunkt har brugt det i deres kreative proces. Men alligevel – papir som et materiale er ikke så ligetil, som det tilsyneladende synes: Dets måske 2200 års lange historie er muligvis ved at være ovre. Den er helt sikkert ved at være ved vejs ende.
I det gamle Kina var papir helligt, og produktionen af det var en velbevaret hemmelighed. Araberne bragte det med til Vesten, og det fik sit gennembrud med Gutenbergs trykkepresse: penge, bøger, dokumenter, brochurer, billeder, fotografier, fotokopier. Det blev kommunikationsmiddelet i den højeste til den laveste kultur de næste 500 år.
Nu befinder vi os midt i en ny revolution af kommunikation: Mere og mere information i vores kultur bliver digital. Computeren erstatter papir, hvilket betyder at information i materiel form bliver erstattet af information i virtuel form. Vi kan kun gætte på, hvor det ender. Faktum er: kreditkort erstatter penge, børn bruger deres bærbare computere i stedet for stilebøger, og David Hockney har lige vist, hvor storslået det er at lave tegninger på sin iPhone.
Så hvad betyder papir for kunstnere i dag? Der er sikkert ikke ét svar. Men der er rigelige at finde i udstillingen hos Stalke Galleri: 55 kunstnere fra 13 nationer med 4 til 8 værker hver vil vise, hvor fuld af liv dette materiale stadigvæk er, og ikke levne meget fri plads på væggen.
Stalke præsenterede den første On Paper udstilling for ti år siden og igen året efter på Liste Basel.
Med mange af de repræsenterede kunstnerer er det vores ønske at vise nogle af de mange retninger og individuelle udtryk som har sat sine spor i det forgangende årti, og samtidig skærpe interessen for dette medie.

Følgende kunstnere deltager:

Lawrence Anastasi, William Anastasi, Bella Angora, William Anthony, Thomas Bang, Thorbjørn Bechmann, Anne Bennike, Alexander Berlinger, Kristleifur Björnsson, Ditte Bolt, Niels Bonde, Dove Bradshaw, Jes Brinch, Flemming Brusgaard, Søren Dahlgaard, Jeanette Ehlers, Susanne Eybl, Jesper Fabricius, Christian Falsnaes, Martin Fraenkel, Nils Erik Gjerdevik, Lars Grenaae, Nilbar Güres, Thorgej Steen Hansen, Berit Heggenhougen Jensen, Jochem Hendricks, Peter Holst Henckel, Kristian Hornsleth, Barbara Husar, Marie Irmgard, Lidy Jacobs, John Krogh, Thorbjørn Lausten, Katrin von Maltzahn, Tati Meir, Lone Mertz, Albert Mertz, Ultra Grøn (Morten Leck Plesner and Christian E. Dinesen), Tiina Elina Nurminen, Kaj Nyborg, Janet Passehl, Hans Peterson, Sebastian Quedenbaum, Nikolaj Recke, Finn Reinbothe, Stefan Saffer, Steinunn Helga Siguròardóttir, Morten Tillitz, Iv Toshain, Vu Thi Trang, Anu Tuominen, Hulda Vilhjamsdottier, Ulrick Weck, Fabian Weinecke, Gunnar Örn

Kurator: Sam Jedig
Katalogtekst: Tine Bundgaard Quedenbaum

Udstillingen slutter den 6. maj 2010
Åbent efter aftale på 4649 2670 eller 2926 7433

Stalke Galleri
Englerupvej 62, Kirke Sonnerup
4060 Kirke Saaby
http://www.stalke.dk/

mail: stalke@stalke.dk